Transformatieplek

Persoonlijke vragen zijn altijd te herleiden naar wie je bent in jouw vraagstuk. En wie je bent wordt gevormd door je levensstrategie in je jeugd. Daar zit de bron voor duurzame verandering. Daarin kan ik je spiegelen of mededeelnemers in een groep. Er is de mogelijkheid tot 1 op 1 sessies en er zijn verschillende mogelijkheden om deel te nemen in groepsverband. Het voordeel van vragen uitwerken in een groep, is dat het leerproces dramatisch kan versnellen. De andere deelnemers spiegelen je eigen thema´s waardoor je meer snelheid maakt in je eigen stappen.

Momenteel begeleid ik mannen zowel individueel als in mannengroepen en vrouwen individueel als ook gemengde groepen op professionele en persoonlijke ontwikkelvragen. Daarbij maak ik gebruik van het Systemisch Werken, TA (Transactionele Analyse), NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Innerlijk Kindwerk, Lichaamswerk, Tantra en Sexual Grounding.

Er zijn een aantal principes belangrijk:

  • Vertrouwelijkheid: mijn werk is vertrouwelijk. Ik betracht grote zorgvuldigheid met hetgeen mensen mij toevertrouwen.
  • Eigen verantwoordelijkheid: Je bent zelf verantwoordelijk voor je stappen en jouw leerproces.
  • Balans: Ik werk met aandacht voor balans in geven en nemen. Zowel tussen mensen onderling als tussen mijzelf en diegene met wie ik werk.
  • Walk the Talk: Ik ben transparant over wat mij raakt. Graag deel ik over hetgeen voor mij heeft gewerkt in mijn ontwikkeling.

Transformatieplek betekent de weg naar binnen gaan om oude overtuigingen los te laten en ruimte maken om met hernieuwde kracht en ruimere mogelijkheden jouw vleugels uit te slaan.

Transformatieplek is een plek in je lichaam vinden, die mag ontdooien en van waaruit nieuwe levensenergie gaat stromen voor een volgende stap in jouw ontwikkeling.

Transformatieplek betekent de tijd nemen om op eigen kracht en autonomie te ontpoppen. Deze tijd in het ongewisse is vaak stil, donker, onzeker, soms angstig. Maar er is een grotere Levenskracht waarop te vertrouwen is, die ons allen draagt. In de natuur is deze kracht voor velen voelbaar.

Verhaal Vlinder

Op een dag loopt een man door zijn grote tuin en ziet een cocon hangen. Het moment van uitbreken van de vlinder is bijna aangebroken. Gefascineerd staat de man een tijdje te kijken en ziet de vlinder in zijn cocon een beetje bewegen. Maar er is nog nauwelijks een opening. De volgende dag gaat de man weer zijn tuin in om te kijken bij de cocon. Tot zijn vreugde is de opening nu wel zichtbaar maar nog te klein voor de vlinder om eruit te komen. De derde dag schijnt de zon volop en de man verwacht de vlinder te zullen zien. Het kopje van de vlinder is zichtbaar en het doet verwoede pogingen om uit de cocon te kruipen. Na een tijdje stopt de vlinder met bewegen.

´Ach´ denkt de man ´Wat sneu. Ik zal die vlinder wel helpen.´ Hij gaat naar binnen en haalt een klein nagelschaartje. Voorzichtig knipt de man een heel klein stukje in zodat de opening van de cocon net iets groter is. En vrijsnel daarna floept vlinder uit de cocon en gaat op de tak zitten. In spanning wacht de man af om de vlinder te zien vliegen. Na een poosje beweegt de vlinder zijn vleugels maar vliegen doet ie niet. Wat is er aan de hand? Met de inkeping heeft de man het proces versnelt dat de vlinder uit de cocon heeft bevrijd. Maar de vleugels hebben die kleine, nauwe opening nodig om de levenssappen tot in de uiteinden van de vleugels te persen. Nu dit is overgeslagen hebben de vleugels geen levenskracht en gaat de vlinder uiteindelijk dood. Die moeizame geboorte brengt uiteindelijk de levenskracht. Dit is voor mij Transformatieplek.